Reduksjon av fett med bare ett nålestikk?

Desobody og Desoface

Desoface® og Desobody® brukes til å redusere fettlommer ved å bruke en behandlingsteknikk som kalles injeksjonslipolyse, lipoterapi eller fettoppløsende injeksjoner.

Målrettede områder av lokalisert fettvev som på magen eller under haken vil bli injisert med produktet i løpet av et behandlingsforløp for å bryte ned fettcellene.

Hva inneholder det?

Den aktive ingrediensen i Desoface og Desobody er natriumdeoksycholat (deoksykolsyre) som er et medisinsk løsemiddel som bryter ned fettceller. Dette finnes naturlig i kroppen vår og er en av bestanddelene i galle, som er med å bryte ned fett i maten vi spiser slik at dette kan tas opp av tarmen. 

  • Desoface - har en konsentrasjon på 0,5% natriumdeoksycholat
  • Desobody - har en konsentrasjon på 1,25 % natriumdeoksycholat

Hvordan virker det?


Natriumdeoksycholatet løser opp de ytre membranene til fettcellene (fettcellene) slik at de ikke lenger kan holde på innholdet (lipidene eller flytende fett). Lipidene frigjøres derfor og skilles ut naturlig av kroppen over flere uker.


Hva skjer under behandling?


Behandlingen kan etter ønske utføres under lokalbedøvelse (for å bedøve området) og man benytter en tynn kanyle (omtrent som en sløv nål) eller veldig tynn nål for å nå fettlaget. Produktet leveres deretter jevnt i et viftemønster i området som er utvalgt for fettreduksjon. Mengden produkt som kreves vil avhenge av størrelsen på området som behandles. Hver behandlingsøkt tar ca. 45-60 min dersom bedøvelse benyttes, 30-40 min uten, avhengig av antall området og størrelsen på disse. 


Hvem passer det for?


Ideelle kandidater for behandling er de som har en normal kroppsvekt og kroppsmasseindeks (BMI), som kan være bare litt overvektige og har lokaliserte områder med gjenstridig fett. Desobody er rettet mot å behandle disse små fettområdene rundt knærne, magen, hoftene, baken, armene bak eller indre og ytre lår.

Den retter seg derfor mot alle vanlige klager på fettdepoter under armer, kjærlighetshåndtak, ridebukselår etc.

Desoface brukes til under haken for å behandle en dobbelhake, kjaker og en fet nakke.


Hvem kan ikke motta behandling? 


De vil en kjent allergi mot noen av ingrediensene eller som har visse medisinske tilstander, inkludert sklerodermi, lupus eller autoimmune tilstander, er ikke egnet for behandling med Desoface eller Desobody. Behandlingen er ikke egnet hvis du er gravid eller ammer.


Hvor mange behandlinger trengs?


Gjentatte behandlinger er nødvendig, og avhengig av størrelsen og den spesifikke plasseringen av området som behandles, vil du vanligvis bli anbefalt å ha 2-4 behandlingsøkter med 4-8 ukers mellomrom for å oppnå de optimale resultatene for fettreduksjon. Desoface og Desobody er ikke en løsning for vekttap eller et slankehjelpemiddel.


Varighet av effekten


 Fetttap kan ta 3-6 uker før det blir tydelig, og området fortsetter å forbedre seg over flere måneder. Fettcellene er permanent ødelagt og vil ikke komme tilbake, men progenitorceller kan likevel bli til nye modne fettceller dersom man legger kraftig på seg igjen. 

Resultatet kan derfor anses for å være permanent, men med forbehold om at man ikke går mye opp i vekt. 


Finnes det bivirkninger? 


Etter behandlingen vil du ha et lite sår for kanylen dersom dett er benyttet som vil gro over veldig raskt, ca 24-48 timer. Du kan forvente rødhet og hevelse i området der produktet ble plassert ettersom det begynner å virke på å forstyrre fettcellene og de frigjør lipidinnholdet. Du bør også forvente noen blåmerker og milde til moderate smerter i løpet av de første 24-72 timene, som kan behandles med reseptfrie smertestillende medisiner.

Du kan vanligvis gå tilbake til din vanlige rutine, men må unngå behandlinger som massasje i en uke. Kroppen din vil sakte metabolisere og fjerne de frigjorte lipidene fra fettcellene i løpet av de neste ukene. Du kan bli anbefalt å bruke kompresjonsplagg i noen dager etter behandling for å hjelpe mot hevelser og for å oppnå de beste resultatene av behandlingen.

Normalt vil man også kunne oppleve at området er numment i flere uker, dette vil sakte men sikkert normaliseres over ca 1 mnd. 


Hva koster behandlingen? 


De fleste vil trenge 2-4 behandlinger per område for optimalt resultat. 

Hver behandling av ett område koster 3500,- for f.eks dobbelthake og andre mindre områder.  Større områder er 7000,- per behandling. 

Vær klar over at områder som innside knær, hvor man behandler to plasser (to knær) teller som to seperate områder.


Før og etterbilder


Norsk lovgivning forhindrer oss desverre i å legge ut før og etterbilder av visse behandlinger på vår nettside. Vi har derimot tilgang til dette i klinikken og når du kommer for  konsultasjon eller behandling er du hjertelig velkommen til å be om dette dersom ønskelig. 


Et kjapt google søk vil også gi deg tilgang på mye bilder. 


Finnes det andre måter å redusere fettpå?

Det gjør det!

Fettsuging er nok den metoden flest kjenner til, men har noen ukers nedetid og er svært kostbart. Likevel, vil det for mange være en god løsning dersom større områder ønskes behandlet. 

På skinzone tilbyr vi også behandling med laser for reduksjon av fett, du kan lese mer om det på vår laserside, under "Fotona Tightsculpting".

Book konsultasjon eller time